Een lekker en gezond recept volgens het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Verse lasagne met peterselie-parmezaansaus
Ingrediënten:
- 300 ml magere melk
- 15 gram of maïzena
- 4 eetlepels gehakte platte peterselie
- 160 gram aubergine
- 40 gram van zowel venkel, als ui, wortel, courgette en rode paprika
- 40 gram tomaten
- 20 gram fijngehakte knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 verse lasagnevellen
- 10 gram versgeraspte parmezaanse kaas
- 10 gram broodkruimels (volkoren)
Bereidingswijze
- Breng 280 ml magere melk voorzichtig tot bijna aan de kook. Mix de maïzena met de resterende melk en voeg het al roerend bij de hete melk. Laat het 10 seconden pruttelen, zet dan van het vuur af. Laat het 10 minuten afkoelen en doe dan de peterselie bij de saus.
- Snijd de aubergine, wortel, venkel, ui, paprika, courgette en tomaten in blokjes van ongeveer ½ cm; houd alle soorten gescheiden.
- Fruit de ui en knoflook circa 3 minuten in de olie op laag vuur. Voeg de aubergine toe, draai het vuur hoog en laat de aubergine licht kleuren, zet dan het vuur weer laag.
- Voeg wortel, paprika, venkel en tomaten toe en laat 20 minuten sudderen. Voeg dan de courgette toe en laat nog 5 minuten sudderen.
- Leg een dunne laag van het groentemengsel in een ovenschotel, gevolgd door een dunne laag peterseliesaus en dek af met een lasagnevel. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn, sluit af met een extra laagje saus.
- Strooi de parmezaanse kaas en de broodkruimels over de lasagne. Zet in de oven en bak gedurende 45 minuten op 170º C.
- Strooi voor het serveren extra peterselie over de lasagne.
Eetsmakelijk!
Bron: Wkof.nl