De paaseitjes liggen al weer geruime tijd in de in de supermarkten, Pasen komt eraan! Paaseitjes zoeken, de tafel gezellig dekken en vooral genieten van heerlijke paasbrunches met vrienden of familie. Om deze Pasen extra bijzonder te maken deel ik graag dit heerlijke gerecht: Kwarktaart met aardbeien en rabarber.
Ingrediënten
- 250 gram Cantuccini van Oil & Vinegar
- 125 gram ongezouten roomboter
- 125 milliliter Aardbeien-rabarberazijn van Oil & Vinegar
- 1 eetlepel Aceto Balsamico Della Casa van Oil & Vinegar
- 100 gram witte basterdsuiker6 blaadjes gelatine
- 75 milliliter water
- 500 milliliter volle kwark
- 200 gram roomkaas
- 200 gram rabarber
- 250 gram aardbeien
- 1 eetlepel suiker
Bereiding
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Smelt de boter en maal de Cantuccini fijn in de keukenmachine. Schenk de gesmolten boter bij de koekkruimels. Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de Aardbeien-rabarberazijn met het water in een pannetje. Voeg de gelatine toe en laat al roerend oplossen. Meng de kwark met de roomkaas en basterdsuiker
in een grote kom. Voeg het azijnmengsel toe en schenk in de springvorm. Laat de kwarktaart 4 uur opstijven in de koelkast.
Maak ondertussen de compote. Snijd de rabarber in kleine stukjes en doe dit samen met 1 eetlepel water en suiker in een pan. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten doorkoken.
Snijd ondertussen de aardbeien in stukjes. Voeg deze toe, nadat de rabarber ongeveer 10 minuten heeft gekookt en uit elkaar is gevallen. Laat de aardbeien nog ongeveer 8 minuten meekoken. Laat de compote afkoelen en voeg nog een eetlepel Aceto Balsamico Della Casa toe.
Garneer de taart met de compote, verse aardbeien en munt en geniet!
Foto credits: Oil & Vinegar