Maïskolven zijn een echte klassieker voor op de BBQ. Het is een heerlijk bijgerecht dat nooit verveelt. Met dit recept maak je maïskolven die tijdens de BBQ de show zullen stelen! De citroensmaak geeft dit gerecht namelijk een lekker frisse smaak. Geniet van deze verrassende klassieker!
Ingrediënten – voor 4 personen
- 8 maisprikkers
- 4 maiskolven
- 6-8 el Lemon & Herb Rub
- 1 el Bak & Braad Extra Vierge Olijfolie
- roomboter
- zout
Bereidingswijze Maïskolven
1. Verwarm de BBQ op middelhoge temperatuur.
2. Snijd het uiteinde van de maiskolven af en verwijder de bladeren en alle draden. Kook de kolven zo’n 10 minuten voor in ruim water met zout.
3. Meng de Lemon & Herb Rub met de Bak & Braad Extra Vierge Olijfolie en smeer de maiskolven hiermee in. Laat even intrekken.
4. Rooster de maiskolven rondom gaar voor ongeveer 10 minuten op de BBQ.
5. Steek een maisprikker in beide uiteinden van de kolf. Zo zijn ze gemakkelijk op te eten en blijven je handen lekker schoon. Serveer met een klontje roomboter.
Fotocredits: Oil & Vinegar