Menu
Lezen

Boeken tip: De gestreste samenleving

We hebben alles en toch worden we ziek. Waarom is de druk voor zoveel mensen te hoog?

Hoe is het mogelijk dat zoveel mensen niet meer meekunnen? Dat ze met onbestemde lichamelijke en psychische klachten bij specialisten terechtkomen, en er het antwoord krijgen dat de geneeskunde geen verklaring en geen oplossing kan bieden voor hun probleem? Kan het dat de veerkracht die voor een heel leven bedoeld is, vandaag te snel opgebruikt is? Of dat ons lichaam de uitdagingen van de 21ste eeuw moeilijk kan dragen?

De gestreste samenleving onderzoekt al deze vragen. Het werpt een kritische blik op onze drang naar medicatie en andere snelle oplossingen, maar ook op de manier waarop de geestelijke gezondheidszorg ermee omgaat.

Dit boek pleit voor een fundamentele omslag, waarin vaardigheden als mildheid en zelfkennis een rol te spelen hebben, en we met een andere blik kijken naar ons lichaam, onze draagkracht, onze verlangens en ambities. Daar samen over nadenken kan ons al een heel eind verder brengen.

Over de auteur

Stephan Claes is hoogleraar Psychiatrie aan de KU Leuven en psychiater aan het Universitair Psychiatrisch Centrum (UPC) KU Leuven. Hij is er voorzitter van de onderzoeksgroep Psychiatrie, en onderzoeker in de Mind Body-onderzoeksgroep, die stress als centraal thema heeft.

Bron: Persbericht Uitgeverij LannooCampus