Menu
Koken

Boekentip: HOE WORD JE 100? Het kookboek

Langer en gezonder leven en ook nog lekker eten? Het kan!
We realiseren ons vaak te weinig hoe krachtig voeding kan zijn om onze gezondheid te verbeteren en onze levensduur te verlengen. Prins van den Bergh en William Cortvriendt zorgen met Hoe word je 100? Het kookboek voor een doorbraak.

Het kookboek bevat gemakkelijke recepten met natuurlijke ingrediënten en dat levert heerlijke gerechten op. De overtollige kilo’s vliegen eraf, de bloeddruk daalt, de vetten en het cholesterol in het bloed verbeteren en bestaande medicatie kan worden afgebouwd. De conditie en het energieniveau verbeteren, maar bovenal: je voelt je weer gezond.

William Cortvriendt stelde het kookboek samen op basis van zijn jarenlange wetenschappelijke ontdekkingsreis naar de relatie tussen voeding en gezond oud worden. Zijn conclusies baseert
hij op resultaten van recente onderzoeken die wereldwijd zijn uitgevoerd door de beste onderzoekers en gepubliceerd in de meest vooraanstaande medische en wetenschappelijke tijdschriften.

In zijn eerdere bestsellers toonde William Cortvriendt aan dat door een gezonde levensstijl aandoeningen zoals obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes niet alleen voorkómen kunnen worden maar ook spectaculair verbeteren.

‘In vier maanden tijd raakte ik 30 kilo overgewicht kwijt en mijn voorheen te hoge bloeddruk werd weer normaal, mijn cholesterol verbeterde en mijn maagklachten en diabetes verdwenen. Het nieuwe eten is bovendien erg lekker en ik heb helemaal geen behoefte meer aan mijn oude voeding. Ik voel me fantastisch!’
John van der Heiden (John is in de televisieserie Hoe word ik 100? –vanaf woensdag 9 november 21.20 uur, NPO1 bij omroep Max – door William en Prins begeleid)

william-prins

William Cortvriendt (1956) is arts en auteur van de boeken Living a Century or more, Hoe word je 100?, Maak je niet dik en Hoe word je 100? Het actieboek. William is daarnaast actief als columnist voor onder meer HP/de Tijd en hij is een veelgevraagd spreker die regelmatig te gast is bij diverse talkshows op radio en tv. Zijn wetenschappelijke analyses vormen de basis voor zijn behandeling van welvaartsziektes als diabetes en overgewicht.

Prins van den Bergh (1984) is kok en haar specialisatie en grote passie is ‘voeding als medicijn’. Zo is Prins ervaren en vaste kok van de stichting Voeding Leeft voor de Keer-Diabetes2-Om-groepsprogramma’s. Ze heeft samen met William de menu’s en recepten voor dit boek ontwikkeld. Prins heeft landelijke bekendheid gekregen door haar optredens als tv-kok in 24Kitchen en Het Familiediner.

U kunt het boek bestellen bij Bol.com voor €29,95
ISBN: 978 94 92495 02 0