Wat is nou eigenlijk de echte Nederlandse cultuur? Weet u dat nog?
Hier heb ik een paar voorbeelden voor u
Tulpen
Ondanks dat de tulp eigenlijk uit Turkije komt word deze toch vaak voor echt Nederlands aangezien en behoort hij tot onze cultuur. Tulpen groeien op Nederlands bodem heel goed en buitenlanders ontkomen bij een bezoek aan Nederland niet meer aan de vele bollenvelden. In de 17e eeuw kwam de tulp naar Nederland en deze heeft hier een grote opmars gemaakt.
Drop
In Nederland word veel drop gegeten en in het buitenland hoeft u er vaak niet mee aan te komen. In Noord-Europa word er ook drop gegeten alleen eten ze het daar veel minder vaak. Hier door word drop echt gezien als Nederlands snoepgoed.
Delfst blauwe tegeltjes
Dit is tinglazuur aardewerk met blauwe beschilderingen dat volgens de tradities in Delft wordt vervaardigd en over de hele wereld zeer in trek is.
De Nederlands tollerantie
Wij Nederlanders zijn dikwijls trots op onze tolerantie en de vrijheid van meningsuiting die wij hebben. Wij staan al lang bekent om onze religieuze vrijheden die ergens anders niet zo van zelf sprekend zijn. Hier door staat ons kleine landje ook veelal bekent om het tolerant drugsbeleid en het soepele asielbeleid. Of dat dit laatste zo onderhand niet uit de hand begint te lopen is een ander verhaal.
Dijken
Waar zouden wij nu zijn zonder onze dijken? Nederland staat bekent om zijn watermanagement. Zelfs in het buitenland worden Nederlandse bedrijven aangenomen wanneer er sprake is van wateroverlast.
Klompen
In het buitenland word er nog veel gedacht dat wij Nederlanders nog steeds op klompen lopen. En ja heel soms zie ik inderdaad nog wel iemand op lopen maar dit komt echt zelfde voor. Toch blijft de klomp een onderdeel van de Nederlands cultuur en worden ze nog steeds gemaakt. Dit meer voor de toeristen die graag een paar klompen mee naar huis nemen.
Kaas
Ooit in het buitenland een goed stuk kaas gezien zoals wij het het hier gewend zijn? Nederland staat bekend om zijn Goudse kaas. Het bestuur van de stad Gouda hield de kwaliteit scherp in de gaten. De kazen werden in de beroemde kaaswaag heel precies afgewogen. In de zomermaanden bestaat deze kaasmarkt traditiegetrouw nog steeds.
Haring
Weet u waarom wij Nederlanders zo bekent staan om onze haring? Dit komt door dat wij ze rauw eten. Hier krijgen mensen in andere landen rillingen van.
En dan hebben we natuurlijk ook nog onze molens, schaatsen, hollandse spelletjes, stampot en niet te vergeten onze stroopwafels.
Weet u nog iets? Laat dit dan onder dit bericht op Facebook weten. Wij zijn benieuwd!