Altijd fruit in huis hebben? Dan raad ik u aan om uw fruit in te vriezen. Als u het fruit op de juiste manier invriest dan blijft de smaak en de voedingsstoffen aanwezig.
Snel invriezen, dat is het aller belangrijkste. Doordat u snel invriest ontstaan er slechts kleine ijskristallen in het fruit. Vriest u te langzaam is dan ontstaan er grotere ijskristallen en gaan de celwanden van het fruit kapot. Als u het fruit dan ontdooit komt er veel vocht vrij en gaan er belangrijke voedingsstoffen verloren Veel vriezers hebben een speciale stand voor snel vriezen. Let er ook op dat u niet teveel in de vriezer legt, hierdoor gaat het vriesproces langzamer.
U kunt fruit na het wassen invriezen. Let er wel op dat u voor het invriezen alleen eerste kwaliteit fruit koopt dat goed rijp is (dus niet overrijp). Heeft u fruit met pitten, ontpit het fruit dan voordat u het invriest.
Zeer geschikt om in te vriezen zijn:
- Aardbeien
- Bramen
- Kersen
- Bessen
- Frambozen
Bovenstaande fruitsoorten kunt u tot 12 maanden invriezen.