Maak van iets lekkers op een makkelijke manier ook iets gezonds. Krijgt u visite met uw verjaardag en wilt u ze graag een lekkere cake voorschotelen. Hier is de oplossing om er toch ook nog iets gezonds van te maken: een perencake.
Ingrediënten
- 224 gram zelfrijzend bakmeel
- 0,5 theelepel bakpoeder
- 0,25 theelepel zout
- 150 gram Blue Band Vloeibaar
- 175 gram witte basterdsuiker
- 3 grote eieren
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 75 gram geschaafde amandelen
- 4 rijpe handperen
- 2 eetlepels keukenstroop
Voorbereiding
Verwarm de over voor op 175 graden. Haal de schil van de peren af, halveer ze en verwijder het klokhuis.
Bereidingswijze
Maak een mengsel van bakmeel, bakpoeder en zoet. Klop de Blue Band Vloeibaar tot een romig mengsel met het suiker. Voeg vervolgens de eieren, het gember, het mengsel van het bakmeel en de amandelen toe. Schep dit voorzichtig door elkaar.
Vet de bakvorm in. Bestrijk de peren met de gembersiroop en leg ze in de bakvorm. Schenk het beslag hier overheen en laat de cake ongeveer 45. minuten lichtbruin worden in de oven en laat hem naderhand eerst even afkoelen