Reizen doet u vaak voor het proberen en ervaren van nieuwe dingen en verschillende culturen te ervaren. Eén van de beste manieren om dit te doen is het proberen van het voedsel dat de inwoners daar eten. Niet iedereen zal er van houden, maar de volgende voedingsmiddelen kunnen door ons gezien als vreemd worden ervaren, terwijl het daar een heerlijk gerecht is.
Vogelnest soep – China
U zult niet meteen denken dat een vogelnest eetbaar zou zijn, maar de Chinezen gebruiken de nesten van de Gierzwaluwen en noemen het “het kaviaar van het Oosten”. En nu stelt u zich waarschijnlijk een kom water met takken en veren voor. Maar de nesten van zwaluwen zijn voornamelijk gemaakt uit speeksel. Het is iets in het speeksel dat te maken heeft met de unieke geleiachtige en rubberachtige textuur. Deze soep is al eeuwenoude traditie en ze geloven dat het vol met voedzame eiwitten en minerale zit.
Gefrituurde Tarantula, Cambodja
Als u een fobie voor spinnen heeft kunt u deze acht potige monsters beter laten liggen. Ze zijn namelijk niet echt klein, maar enorme vogelspinnen en u kunt ze kopen in de straten van Skuon.
Ze zijn volledig gefrituurd met hoektanden en al. Dit gerecht is ontdekt door verhongerde Cambodjanen in de tijd van De Rode Khmer. Tegenwoordig is het dus een echte snack geworden die u voor een paar cent kunt kopen. Ze moeten heerlijk smaken, een beetje zoals krekels of magere kip. Knapperig aan de buitenkant, en slijmerig aan de binnenkant.
Kogelvis, Japan
U moet wel voorzichtig met deze lekkernij zijn, anders kunt u het niet meer navertellen. De kogelvis is dodelijk, maar is toch een delicatesse in Japan. Geen zorgen, alleen deskundige koks mogen het gerecht bereiden, zodat u niet verlamd raakt en uiteindelijk stikt.
Balut, Filipijnen
Het heeft een beetje hetzelfde idee als een Kinder Surprise, u zult namelijk ook verast zijn als u deze eieren opent, maar niet op een leuke manier. U krijgt de kans om de kip en het ei in een keer te eten met Balut.
Het ei wat u namelijk eet was al bevrucht en wordt gekookt voordat ze net uit het ei komen. Ze zijn geschikt wanneer de foetus ouder dan 17 tot 21 dagen is.
Dit gerecht is hier bijna net zo populair als de hot dogs in Amerika. Dus u kunt ze gewoon op straat kopen, ze worden daar gezien om de libido te stimuleren en het is ook een stevige snack vol met proteïne.
Het wordt meestal overgoten met bier en bereid met een snufje zout, citroensap, zwarte peper en koriander, hoewel het ook met chili en azijn kan worden gegeten.
Levende octopus, Korea
Hier is Sannakji een rauw gerecht wat bestaat uit een levende octopus. De octopus wordt in stukjes gesneden, terwijl het dus nog leeft, hij wordt licht gekruid met sesamolie en wordt geserveerd terwijl u de tentakels nog kunt zien bewegen.
Als u het gaat eten begint de echte uitdaging, de tentakels zullen overal in uw mond bewegen en zichzelf vastzuigen.
Hart van een papegaaiduiker, IJsland
Of u kent ze als de ‘clown van de oceaan’ of ‘zee papegaai’, de papegaaiduiker, met zijn kleurrijke snavel en onhandig gedrag, wordt beschouwd als een schattige vogel.
In IJsland zijn deze zeevogels al voor eeuwen een voedingsmiddel. Volgens de traditionele bereiding wordt het hart van een papegaaiduiker rauw gegeten, terwijl het nog warm is. Papegaaiduikers worden bereid door het breken van de nek, ze te vullen en het verse rauwe hart te eten. Het wordt ook vaak gerookt, gegrild of gebakken.
Slangen wijn, Vietnam
Zin in wijn, die net iets anders is dan normaal? Misschien iets van een slang en wat lekkere bloed erbij? Slangen wijn is een fles met rijstwijn met een giftige slang erin en het heeft “medische doeleinden”. Maar het is waarschijnlijk nuttiger voor de sier dan om het echt te drinken. En geen zorgen het drankje is niet gevaarlijk.
Heeft u ooit een vreemde delicatesse gegeten? Laat het ons weten!